петък, 22 август 2014 г.

10 неща, заради които си заслужава да живеем ( ЧАСТ 1 )



Здравейте!
Наскоро гледах едно клипче, което ме накара да се замисля. Оглеждали ли сте се наоколо? Светът е пълен с намусени хора. Песимисти. Единственото, което правят, е да се оплакват от проблемите си и да мрънкат какво нямали. А КАКВО ИМАТЕ, питам аз? Имате толкова много неща, които са твърде дребни за вас и не ги забелязвате. Някой тийн-ове напоследък казват, че не им се живее. Но те не са се замисляли, че има толкова много неща, заради които да живеят. Сега ще се опитам да изброя някои от тях, като се опитам да не бъда твърде сантиментална...което ще ми бъде трудно, защото най-прекрасните неща в живота са и най-малките. :)

1. СЕМЕЙСТВОТО
Какво бихме били без семейството си? А какво те биха били без нас? Това са хората, с които сте били свързани цял живот. Това са хората, които са ви дарили живот и бъдеще. Те са тези, които винаги са ви подкрепяли. Каква по-добра причина да живеете, ако не семейството?
2. ПРИРОДАТА
Погледнете през прозореца. Дори и да живеете в блок и да виждате единствено мръсни улици и сгради, погледнете. Това е светът, в който живеете. Но вие винаги можете да го промените. Сега си представете целия този изглед различно: природа, борова гора, свежа тревичка, залязваща луна, сърничка. Природата е красиво нещо, което ни вдъхновява всеки път като си го представим, където и да сме. Не си ли заслужава да живеете, само за да гледате изгрева?
3. ЛЕГЛОТО ВИ
Може и да ви звучи странно, но замислете се. След тежък ден се прибирате изморени вкъщи, хвърляте си освежаващ душ и се пльоскате на леглото. В този момент това ви се струва най-прекрасното място на света. Леглото, на което, освен че спите, мислите за отминалия ден, но и за бъдещето. Границата на преди и сега. Завийте се и помечтайте.
4. ТОПЛИТЕ ПРЕГРЪДКИ
Чувството, когато най-после се срещаш с човек, с когото не си се виждал с месеци, години. Топлата прегръдка и всички тези чувства минаващи през вените ви. Заслужава си да живеете за поне още една прегръдка.
5. МУЗИКАТА
Какво бихте направили, ако можехте а чуете любимата си песен само още веднъж? Нищо. Защото реално не искате това да се случва. Слушаме музика, когато сме щастливи. Но слушаме и музика, когато сме нещастни. Понякога тя е единственото нещо, което ни помага да се справим с трудни ситуации. Music is love, music is life.
" Без музика животът щеше да е една грешка."
Фридрих Ницше

ЧАСТ 2 : http://assyaing.blogspot.com/2014/08/10-2.html

Ако сте харесали поста, драснете коментарче по-долу и не забравяйте да следите блога ми. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар