петък, 22 август 2014 г.

10 неща, заради които си заслужава да живеем ( ЧАСТ 2 )


 Здравейте!
 Ето ме и с втората част на " 10 неща, заради които си заслужава да живеем " . Надявам се да сте харесали първата, защото втората по мое мнение е малко по-добра. :)

10 неща, заради които си заслужава да живеем  ( ЧАСТ 1 ) : http://assyaing.blogspot.com/2014/08/10-1.html

6. СМЕХЪТ
Дори и в най-тежките си моменти не забравяйте да се усмихвате. Сетете се за смеха на майка си. Пуснете си смешно клипче в YouTube (най-добре Атанаска или Бети от Булгария). Сетете се за приятните си мигове с приятелите и за Онзи приятел с откачения смях. Пуснете си любимия си комедиен филм или сериал и с огромен шоколад в ръка го изгледайте. Направете някоя простотия. Смехът е живот. Живейте, за да се смеете.

7. ПЪТУВАНИЯТА

Опаковайте багажа и тръгвайте. Изобщо не го мислете -
действайте. Разкрийте нови хоризонти. Опитайте някое екстремно преживяване, например скачане с бънджи. Хапнете храна, различна от обичайната ви. Открийте нови красиви местенца и се влюбете в тях. Тръгнете на стоп, ако
щете. Но пътувайте, защото това ще ви зареди с енергия за живот.

8. КНИГИТЕ
На бас, че мирисът на нова книга ви опиянява. Е, не сте сами. Отскочете до близката книжарница и си вземете нова книга. Щом този свят не ви харесва, живейте в света на книгите. Свят, където след множество премеждия доброто винаги побеждава. Затрупайте бюрото с книги и сядайте да живеете!

9.ХРАНАТА
Ако нищо друго не ви мотивира, то поне поживейте, за да опитате шкембе чорбата на баба още веднъж. Не се ограничавайте каквото и да ви казват. Тя храната затова е създадена -  да се яде. В обилни количества. Шоколад, ягоди, сладолед, чипс, пудинг, праскови, супичка, черешки, тортички... Доказано е ,че храната прави хората щастливи. А щастието означава живот. Следователно храната е живот.

10.ЛЮБОВТА
Да се събудите до любимия още веднъж. Да го погледнете в очите. Ах, този поглед ви изпива. Защо да се отказвате от всичко това? Живейте, за да обичате и да бъдете обичани. Дори и в най-лошия си ден знайте, че някой на тази земя ви обича. Целувките по врата. Както и целувките навсякъде другаде. Че дори и секса. Обожавате всичко това. Любовта е живот и животът е любов.

"Ако наистина сме създадени от Господ, то е за да се обичаме един друг."
Армен Джигарханян



Ако сте харесали поста, драснете коментарче по-долу и не забравяйте да следите блога ми. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар